Rindu

Hai, ya Allah lamanya tak update blog 😂 sekarang umur aku dah 18 tau, 2014 dah nak masuk 2015 so means dah nak 19 years old. Dah besar dah, dah tkde pakwe lame dah. Skrg bestfriend dah jadi boyfriend dah. Dah sayang dia sangat sangat dah. Dah taknak lain dah. Hm dah banyak berubah dah sebab dah besar dah. Hm kenapa banyak sangat "dah" ni. And now, aku berada di Nizhny Novgorod, Russia. Dah almost 4 months kat atas bumi NiNo ni. Study kat sni.... Saja update blog yg berhabuk ni sebab tktahu nak cerita kat sapa and rasa lonely sgt malam ni. Rasa sedih rasa nak nangis. Sebenarnya rindu. Sebenarnya homesick. Tapi ego cakap aku tak homesick sbb hati aku gigih ckp aku kuat. Malu nak ckp homesick. Tapi sape je tak homesick? Aku yg tak pernah berjauhan dgn family dgn kawan2 rapat tiba2 aku lah antara yg terjauh yg paling jauh tercampak dkt negara belah kutub utara yg sejuknya hampir mencecah -40 celcius. Aku yg tak pernah duduk asrama atau duduk dkt apa apa yg boleh buat aku jauh dgn org2 aku sayang aku tak pernah. Drpd aku darjah satu smpai aku form 5 aku berkawan dgn org yg sama, sekolah yg dekat dgn rumah dan nak ckp mmg tak teringin lgsg nak duduk asrama atau apa. Tapi sekarang, taktahu nak cakap sejauh mana aku dgn family aku, kawan2 aku dan hero aku. Aku rindu, rindu sangat. Kau dapat rasa tak apa yang aku rasa? Stand in my shoes and u will know how i feel right now. Sayang aku rindu, faham aku dgar aku tolong aku. Aku jauh. Jauh dr org2 yg aku sayang. Jauh dr org2 yg aku nk selalu ada dgn diorg. Bila jauh, hati aku sensititve. Aku tktahu kenapa, aku yg paling tough yg paling tak kisah yg paling tak heran yg paling mcm "lantak kau lah" jadi yg paling sensitive bila kat sni. Even benda tu aku tak tunjuk tapi ye aku sensitive lagi2 dgn kau sayang. Aku jealous bila kau dgn org lain. Aku jealous dgn org yg dapat jumpa kau hari2 dpt tgk muka kau dpt tgk n dgar kau gelak dpt sembang2 dgn kau and apa2 jelah yg aku tk dpt buat dgn kau tapi org lain dpt. i used to talk to u everyday, i used to see u everyday, i used to be next to you everyday. I cant describe how much i miss you. Seriously kau takkan dpt rasa apa yg aku rasa sbb kau bukan aku. Kau takkan dapat faham apa yg aku rasa sbb kau bukan aku. Apa yg kau rasa takkan sama dgn apa yg aku rasa sbb kau bukan diri aku. Kau org lain, org lain yg kongsi hati dgn aku, kongsi perasaan sayang kongsi cinta kongsi rindu dgn aku, tp kau takkan dpt rasa exact dgn apa yg aku rasa. Kau tak mampu nk rasa bnda tu. Hati sllu cakap jgn terhegeh hegeh dkt org. Jangan tunjuk sangat kau tu obses kat dia. Tapi aku tak boleh nak halang diri aku ni dr buat bnda2 tu. Bila kau luahkan rasa rindu kau dkt laman sosial and kau di ignored. Kau faham apa rasa dia. Even bnda yg kau buat tu kdg2 org lain tak nampak, tapi hati kau yg rasa sakit. Sbnrnya better kau diamkan je kau takyah tunjuk sgt sbb nnti bnda ni la yg kau akn dpat. Kadang2 kau taktahu nak describe rindu tu macam mana, lg2 bila kau sorang2 tgh malam semua org dah tidur, dia dah tidur dan cara kau nak layan perasaan rindu tu dgn cara yg mcm tu je supaya kau dapat puaskan hari kau. Kau post gmbr dia, kau comment kt gmbr2 lama dia, kau hntar dm kat dia, atau apa2 lah. Dgn harapan dia akn bg feedback, tapi sbnrnya tak pun. Terpaksa pujuk hati balik. Tapi aku tahu, tahu dia sayang n rindu aku. Aku tahu, tapi hati aku yg tak faham. Tak faham kenapa di ignored. Takdelah teruk mana, tp aku ni je yg terlalu layankan sgt perasaan aku ni. Aku cerita kat sni, sbb aku taktahu nk cerita kt sapa. At least aku dpt lepaskan apa yg aku rasa even kau tktahu pun pasal blog aku ni and aku tahu yg kau dan org lain takkan baca bnda ni. Biar aku tak cerita dkt kau, sbb nnti aku akn merajuk, marah, sedih. So bg mengelakkan bnda2 tu jd. Aku cerita dkt sni. Tolong tahu yg aku rindu. Yg aku sayang. Sangat. Sangat. Rindu mama rindu abah rindu asyi dan rindu kau. K tahu cerita ni campur2 berterabur susah nak faham berbelit belit tapi aku kisah apa ni aku punya rasa. Sbb aku nk layan rasa rindu ni bg hati aku puas sikit even tak puas mana pun sebab kau taktahu pasal bnda ni. Its okay, i love you. I'll love you always and forever..
ThankYouu For Reading.